A Dél-alföldi Műszaki Konfekció Kft nagy történelmi múltra visszatekintő 1920-ban alapított textilipari gyár jogutódjaként működik. A társaság többszöri tulajdonos-, szervezet- és profilváltás következtében jutott el a jelenlegi termékstruktúrához.

A vállalkozás profilja időről időre változott kiegészült fonalgyártással, amely a szövetkészítés előtti tevékenységi folyamatot jelenti, majd teljesen új alapanyagra a len és kender szövetek termelésére tértek át. Az átalakulások során a fonodai üzemrész megszűntetése után új termékcsoport a műszaki textíliák gyártása és konfekcionálása került bevezetésre. A termelési tevékenység modernizálása során a szövöde korszerűsítésének eredményeképpen finomabb kelmék és háztartási textíliák gyártása is lehetővé vált, valamint új technológia fejlesztés keretében megvalósult a hegesztett eljárással készülő ponyvaszerkezetek előállítása.

Napjainkban a belföldi tulajdonban levő vállalkozás a textilipari szövetek széles termékskáláját állítja elő és a pvc szerkezetek, valamint a légtartós sátrak készítésének területén tevékenykedik egyre jelentősebb eredménnyel.

A társaság által előállított textíliák, olyan 100-800 gr/m2 közötti szövetek, melyek gyártása során pamut, juta, len, kender és szintetikus fonalak felhasználása egyaránt lehetséges. A termékcsoportokat mintegy 2000 m2 üzemterületen állítjuk elő, ilyenek a gumiipari szövetek, gyógyszeripari szűrőszövetek, műszaki szövetek, háztartási és lakástextíliák. Az üzem termékei belföldi értékesítésre kerülnek, az ország számos területén megtalálhatóak az általunk készített szövetek, de export piacokra csak közvetett módon jutunk el, viszont a termelés nemzetközi mércével is versenyképes.

A pvc szerkezetek és légtartós sátrak előállításának területén a pvc anyag kombinatív lehetőségeit kihasználva készítünk főként egyedi termékeket. A termékstruktúránkban egyaránt szerepelnek egyszerűbb pvc termékek és magasabb elméleti és műszaki felkészültséget igénylő ponyvaszerkezetek. Az üzem jellemző termékei a légtartós szerkezetek, ilyen az uszoda és teniszpálya lefedés, valamint a rendezvénysátrak, napvédő és reklámhordozó ponyvák, kamion és gépkocsi ponyvák. Referenciakent mutatja tevékenységünket az Újszegedi Sportcsarnok uszodalefedésének elkészítése.

A termelés technikai feltételei mindkét területen adottak, az ISO minőségbiztosítási rendszer működtetésével a minőségi munka iránti igény mellett is elköteleztük magunkat. A vállalkozásnál rendelkezésére álló szakképzett, nagy tapasztalatokkal rendelkező munkaerő, a rugalmas munkaszervezés biztosítják a feltételeket a megrendelések pontos és rövidebb határidővel történő teljesítéséhez.

A gazdálkodás eredményességét alátámasztja a 400 millió forintot megközelítő éves árbevétel, a hosszú távú kapcsolattartás üzleti partnereinkkel, melyet bemutat a PHEONIX RUBBER Kft-vel és a MICHELIN Hungaria Kft-vel történő folyamatos együttműködésünk.

A társaság legfontosabb feladatainak a vevőközpontú és piacorientált termelést tartja, valamint új piacok, értékesítési lehetőségek felkutatását, ezáltal piaci részesedésének növelését.

Évtizedek gyártási tapasztalata jellemzi a Dél-alföldi Műszaki Konfekció Kft.-t.
A szövetgyártásban, valamint a legkülönbözőbb anyagok konfekcionálása terén szerzett jártasság a termékekben ölt formát.

A vevők speciális igényeinek teljesítése, a megbízhatóság és a rugalmasság szolgáltatásaink jellemzője.
A termékszerkezet két önálló, de összefüggő részre osztható:
- Szövöde
- Műszaki Konfekció